Recuperen 28 telèfons mòbils d’alta gamma

Recuperen 28 telèfons mòbils d’alta gamma

Gràcies al dispositiu de geolocalització d’un dels terminals, els investigadors els van localitzar i van aconseguir detenir  un home

per receptació

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat van detenir, el 16 de març, un home de nacionalitat colombiana, de 30 anys com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

La detenció es va realitzar en el marc d’un dispositiu policial de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Esplugues de Llobregat adreçat a la reducció de furts i robatoris amb violència en què l’objectiu són els telèfons mòbils.

Els investigadors van ubicar, gràcies a la tecnologia de localització geogràfica, un telèfon mòbil en un carrer limítrof amb Hospitalet de Llobregat, al barri de Can Vidalet.

Immediatament els agents es van adreçar al lloc i van observar un home, al costat del portal d’un edifici, parlant per telèfon i controlant contínuament l’entorn i una altre persona darrera de la porta d’accés a l’edifici.

Els agents es van adreçar al jove que, en comprovar que eren policies, va començar a fer senyals per a que la persona que hi havia al portal no sortís i aquesta va agafar dues bosses de grans dimensions i va marxar cap a l’interior de l’edifici, escales amunt.

Els agents van aconseguir entrar a l’immoble i després de fer una recerca, van localitzar al terrat, les dues bosses abandonades, amb un total de 28 mòbils d’alta gamma, un ordinador portàtil i 3.000 euros en efectiu.

Finalment, després de comprovar que els aparells electrònics constaven sostrets a les darreres setmanes, a diversos punts del territori català, com ara Barcelona, Cerdanyola, Badalona, Igualada, Sabadell i Terrassa, algun d’ells amb violència, van detenir l’home com a presumpte autor d’un delicte de receptació.

Gran part dels aparells ja han estat retornats als seus legítims propietaris.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs i posterior ingrés en el Centre d’Internament d’Estrangers.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Fuente: Mossos d'Esquadra