Desmantellen quatre plantacions de marihuana en un mateix bloc

Desmantellen quatre plantacions de marihuana

. Els investigadors van detenir cinc homes i van denunciar una dona com a responsables de les plantes

. Fruit dels escorcolls es van comissar 600 plantes de marihuana, 1,5 kg de cabdells, 70 grams de haixix, 4.800 euros en efectiu i una arma de foc municionada

. El valor de la marihuana comissada superaria els 142.000 euros en el mercat negre i la defraudació del fluid elèctric els 26.000 euros

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat i la Policia Local del municipi van detenir, el dimarts 13 d’abril, cinc homes de nacionalitat espanyola, d’entre 22 i 50 anys i veïns del Prat de Llobregat i van denunciar penalment una dona de 30 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar quan els investigadors van tenir coneixement de diverses presumptes plantacions de marihuana ubicades en el mateix bloc d’habitatges del carrer Riu Túria de la localitat del Prat de Llobregat.

Finalment, el 13 d’abril, agents de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local del municipi van realitzar quatre entrades i registres sota la tutela del Jutjat de Primera Instancia i Instrucció número 3 en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat.

En el marc de la intervenció policial els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana tipus indoor i van intervenir quatre plantacions de marihuana, amb un total de 600 plantes, 1,5 kilograms de cabdells preparats per al seu transport,  70 grams de haixix, balances de precisió i estris per a la confecció de paperines per a la seva venda a tercers.

A més de les substàncies estupefaents, els investigadors van comissar 4.800 euros, presumptament resultat de la venda de droga, una pistola d’aire comprimit, munició de tipus divers i una pistola de foc real, amb dos carregadors i 20 cartutxos.

Cal esmentar que en els pisos els investigadors van trobar menors d’edat en condicions de vida poc favorables donat que estances com lavabos, habitacions i menjadors dels habitatges eren dedicades al cultiu de la marihuana.

Finalment, els investigadors van detenir cinc homes com a responsables de les plantacions i van denunciar una dona, com a presumptes autors d’un delicte de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric, i a un d’ells per tinença il·lícita d’armes.

Segons una valoració aproximada, les substàncies intervingudes podrien tenir un valor de més de 142.0000 euros al mercat negre.

Els tècnics de la companyia subministradora d’energia elèctrica van calcular que la defraudació de fluid elèctric és d’uns 26.000 euros aproximadament.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

L’operació policial encara resta oberta i no es descarten més detencions.

Fuente: Mossos d'Esquadra