Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per l'explosió i incendi

Desactivada l'Alerta del PLASEQCAT per l'explosió i incendi

El dipòsit afectat contenia dipropylen glycol, producte de molt baixa toxicitat. Aquest incident no ha provocat cap

afectació personal

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l'ALERTA del Pla d'emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT) per l’accident ocorregut a la indústria FRAGANCE SCIENCE del polígon Can Singla (Olesa de Montserrat, Baix Llobregat).

El PLASEQCAT s’ha desactivat un cop que el cos de Bombers de la Generalitat ha donat per extingit l'incendi a la fàbrica de perfums i fragàncies, originat avui al pati exterior de la nau. L’incendi ha estat precedit de l’explosió, per causes que encara es desconeixen, en un dipòsit de dotze tones que contenia dipropilen gliycol. Un altre dipòsit buit de cinquanta tones també s'ha vist afectat per l'incendi i ha cremat totalment. El foc s'ha propagat a la vegetació del voltant, on han cremat una superfície de 700 m2.

Com a mesura preventiva, els treballadors que hi havia en el moment de l'incident han estat evacuats i s’ha demanat el confinament de les empreses properes.

Els Bombers, que hi han treballat amb 17 dotacions terrestres, han fet una inspecció a l’interior de la indústria i han confirmat que el foc no s'havia propagat a la planta inferior i la planta superior només havia estat afectada pel fum. El producte que no ha cremat en l’explosió, així com les aigües d'extinció han quedat contingudes a la cubeta de contenció.

El Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, confirma que no hi ha hagut ferits o afectats. Al lloc dels fets s'han desplaçat fins a una dotzena de dotacions de Bombers així com el Cos de Mossos d'Esquadra i Policia local d'Olesa de Montserrat. L'Agència Catalana de l'Aigua, l’Agència Catalana de Residus i el Departament d'Indústria han estat avisats.

Fuente: Govern de Catalunya