L’Ajuntament i la conselleria d’Educació treballen en la planificació per ampliar les places d’escola bressol

Treballen en la planificació per ampliar les places d’escola bressol

La consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, i l’alcaldessa Olga Morales van mantenir ahir una reunió de treball a Viladecans i van visitar l’Escola Enxaneta i l’institut Josefina Castellví. La consellera va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament. Durant la trobada, Olga Morales va expressar la necessitat de que la Generalitat doti de més recursos al municipi per incrementar l’oferta de la primera etapa de l’educació infantil. Consellera i alcaldessa van estar d’acord en que les dues administracions treballin en la planificació per ampliar les

places a les escoles bressol.

L’Ajuntament de Viladecans va crear, ja fa 21 anys, la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals, formada per quatre centres (la Pineda, la Muntanyeta, la Marina i la Ginesta). Actualment, els centres disposen de 356 places en 23 grups, sumant els infants que ja estan matriculats i els nous que es matricularan, que seran 208 en el curs 2025-2026. Les llars d’infants privades ofereixen 152 places més, encara que podrien matricular fins a 204, que són les autoritzades per la Generalitat. La ciutat necessita ampliar aquesta oferta i la solució que s’ha d’estudiar i planificar pot ser tant l’ampliació de l’oferta de places per part dels equipaments públics com la concertació de les places disponibles a la privada.

Tant la consellera com l’alcaldessa van destacar, durant la visita, l’esperit de col·laboració existent entre Ajuntament i Generalitat i la voluntat de continuar treballant junts en la millora de l’educació a la ciutat. Niubó va parlar de Viladecans com a un exemple, recordant l’esforç que la ciutat ha fet durant els darrers anys per reforçar la feina de l’administració autonòmica. Olga Morales va assenyalar que aquesta tasca municipal inversora de suport als centres escolars i la implementació de projectes innovadors “ens ha ajudat a aconseguir millorar l’èxit educatiu a Viladecans. Si fa quinze anys els resultats estaven per sota de la mitjana catalana, ara estem per sobre”.

Niubó i Morales també han repassat l’estat del projecte de construcció de l’institut escola del Barri de Llevant,  que unirà l’Escola Mediterrània i l’Institut Olímpia en terrenys cedits per l’Ajuntament al Barri de Llevant. Serà el primer institut escola a Viladecans i esdevindrà l’únic centre públic que donarà continuïtat a les etapes d’infantil, primària i secundària.

La feina feta per l’Ajuntament ha propiciat que Viladecans presideixi la Xarxa Estatal de Ciutats Educadores (RECE), que acollirà a l’octubre la seva dissetena trobada, en què la conselleria ha confirmat la seva presència en la inauguració. Morales també ha recordat que una de les dues missions de ciutat en la seva Estratègia 2030 és aconseguir l’abandonament escolar 0, en què el 100 % dels nascuts a partir del 2015 assoleixin, com a mínim, els estudis postobligatoris.