Viladecans incrementa les intervencions per càncer maligne

Viladecans incrementa les intervencions per càncer maligne

El 4 de febrer, es celebra el Dia Mundial contra el Càncer, una de les malalties que  provoquen més morts a l’any

arreu del món. La detecció precoç del càncer suposa una  major facilitat de tractament i cura i, per aquest motiu, resulta essencial acudir a les  citacions mèdiques per revisió o per cribratge, així com assistir als centres de salut en  cas de detectar algun símptoma. 

A més, s’aconsella portar un estil de vida d’hàbits saludables, amb una alimentació  equilibrada i la realització habitual d’activitat física, i evitar factors de risc com són el  consum d’alcohol, tabac i/o drogues, i l’exposició a radiacions i altres substàncies  cancerígenes. 

A l’Hospital de Viladecans es realitzen cribratges per a la detecció primerenca de  càncer de mama, de colon i de recte. Durant l’any 2021, es van realitzar més de 450  colonoscòpies de cribratge i més de 5800 mamografies. 

Durant el mateix any, al centre es van intervenir pacients amb càncer en les  especialitats de cirurgia general, ginecologia, otorinolaringologia, patologia mamària i  urologia, assolint un augment del 6,6% respecte les dades del 2019. Destaca l’increment que han experimentat els serveis de cirurgia general, d’urologia i,  especialment, la Unitat de Patologia de Mama, que ha augmentat les cirurgies en un  18,5%. 

De cara a la inauguració del nou edifici en el marc del projecte d’ampliació i reforma de  l’Hospital de Viladecans es podran incrementar el nombre d’intervencions.  

Fuente: Hospital de Viladecans