El servei de suport psicològic jove ha realitzat més de 200 sessions de teràpia

El servei de suport psicològic jove ha realitzat més de 200 sessions de teràpia

El servei de suport psicològic per a joves de l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha realitzat durant aquest any

més de 200 sessions de teràpia per atendre el patiment psicològic i els problemes de salut emocional entre el jovent. El servei, que està dirigit a joves d'entre 12 i 29 anys, té com a objectiu reforçar la resposta davant l'augment de problemes de salut mental que s'ha detectat entre la gent jove. En total, des de principi d'any el servei ha atès 74 adolescents i joves. També s'ha ofert atenció a una desena de famílies.

El principal motiu de consulta dels i les joves que s'han adreçat al servei de suport psicològic al llarg d'aquest any ha estat relacionat amb situacions i signes d'ansietat i de baix estat d'ànim. També destaquen les consultes derivades de situacions socials complexes -especialment de conflicte o aïllament social- i les derivades de relacions familiars complexes.  

A banda de les sessions de teràpia psicològica gratuïta, que es realitzen a El Bulevard i a l'Oficina Jove, el servei ofereix altres canals de contacte i opcions de suport. Així, s'ofereix atenció per telèfon per a consultes que requereixen un assessorament puntual i un servei d'atenció virtual -per Whatsapp i per les xarxes socials de l'Oficina Jove-.

D'altra banda, s'ha activat un servei d'atenció presencial a diferents instituts de la ciutat, per tal d'acostar-se al jovent i ajudar a detectar i prevenir casos. Mitjançant aquest servei als instituts, s'han realitzat 35 sessions d'acompanyament a una dotzena d'alumnes.

El servei de suport psicològic per a joves també realitza sessions d'atenció grupal als equipaments juvenils, amb diferents tallers i xerrades, i sessions d'atenció grupal als centres escolars, on s'han realitzat 38 tallers (32 a educació secundària i 6 a educació primària) amb la participació de 603 alumnes. Uns tallers que han versat sobre la salut afectiva i sexual, la diverstitat i la promoció del benestar emocional i la salut psicològica.