El servei de Diagnòstic per la Imatge estrena ubicació i equipament al nou edifici de l’Hospital de Viladecans

El servei de Diagnòstic per la Imatge al nou edifici de l’Hospital de Viladecans

  • ·Incorpora una nova Tomografia Axial Computaritzada (TC) i dues noves Ressonàncies Magnètiques (RM) que milloraran el confort i la seguretat dels pacients, i facilitaran la lectura i, per tant, el diagnòstic.
  • ·Al febrer, tots els pacients que tinguin programada una prova de diagnòstic per la imatge de TC o de RM, s’hauran de dirigir a l’edifici Mil·lenari.
  • ·És el primer servei que s’instal·la al nou edifici, l’Edifici Mil·lenari, a l’espera de poder obrir pròximament la resta d’instal·lacions.

El servei de Diagnòstic per la Imatge ha iniciat la seva activitat al nou edifici de l’Hospital de Viladecans amb l’estrena de dues Ressonàncies Magnètiques (RM) i una Tomografia Axial Computaritzada (TC). La setmana passada, l’equip va dur a terme diverses proves TC i, aquesta, ha començat els tests amb una de les ressonàncies. Al llarg d’aquest mes, s’anirà incorporant l’activitat de la resta dels aparells de tal manera que, segons la previsió, al febrer totes les proves TC i RM programades es realitzin al nou edifici, l’edifici Mil·lenari.

Les proves radiològiques d’urgència i les derivades de les plantes d’hospitalització, així com la resta de proves programades, es continuaran fent a l’hospital actual, és a dir, a l’edifici Sant Llorenç, fins a la inauguració total del nou edifici. Els pacients poden consultar la localització de la seva prova a l’avís de citació i a l’SMS que s’envia cinc dies abans de la cita.

Aquesta obertura implica millores a escala tècnica i assistencial, tant pels pacients com pel personal del centre i significarà un gran avenç en l’àrea de radiodiagnòstic de l’àrea de referència de l’hospital. A més de la instal·lació d’una nova ressonància magnètica d’1,5 tesles i un nou TC, la nova àrea de Diagnòstic per la Imatge compta amb una ressonància magnètica de 3 tesles totalment digitalitzada, que millora el confort i seguretat dels pacients. El procediment amb aquest aparell dura molt poc temps i, per tant, minimitza l’efecte de claustrofòbia. A més, la fiabilitat de la qualitat d’imatge és molt major, fet que permet millorar el diagnòstic de tumors, especialment en el camp neurològic, de pròstata i de mama.

La instal·lació d’aquests nous aparells ha sigut possible gràcies al Pla INVEAT de Fons Europeu, destinats a la inversió d’equips d’alta tecnologia. Donat que aquesta part de l’edifici nou estava ja enllestida, s’ha decidit iniciar-ne l’activitat perquè professionals i usuaris puguin començar a gaudir les noves instal·lacions. Així, l’obertura d’aquesta part de Diagnòstic per la Imatge esdevé la primera activitat que es realitzarà al nou edifici fins que es porti a terme la inauguració del nou Hospital de Viladecans, que tindrà lloc aquest 2024.