Paquet de millores de la  Zona Esportiva Municipal per valor de 655.000 euros

Paquet de millores de la Zona Esportiva Municipal per valor de 655.000 euros

L'Ajuntament de Begues ha presentat a les entitats esportives locals un  seguit d'inversions que s'executaran aquest

any a la Zona Esportiva, per  valor de 665.000 euros. Les actuacions se sumen a les que ja s'han realitzat  o es troben en execució actualment, a les quals s'han destinat 176.500  euros. 

En els propers mesos es duran a terme un seguit d'actuacions de millora a  la Zona Esportiva de Begues, per valor de 650.000 euros, provinents de diferents  subvencions aconseguides per l'Ajuntament de Begues per a projectes finançats  per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). 

La inversió principal serà en el Camp d'Esports, amb 445.000 euros, on se  substituirà la gespa del terreny de joc, es canviarà el sistema d'il·luminació per  tecnologia LED i s'arranjaran les tanques de protecció perimetrals. També es  crearà un camí de connexió entre les grades i el bar i s'habilitarà una zona  d'entrenament al costat de les grades. Els treballs es duran a terme, si no sorgeix  cap entrebanc en la fase d'adjudicació d'obres, aprofitant l'aturada de l'activitat  esportiva a l'estiu. 

Aquests projectes ja feia temps que l'Ajuntament de Begues els havia encarregat  a l'AMB, però davant de la demora registrada en els tràmits per part de  l'organisme metropolità, el consistori va sol·licitar a l’AMB la transferència dels  diners per tal que fos l'Ajuntament qui licités, contractés i gestionés directament  els projectes, cosa que ja ha començat a fer, amb l'objectiu de desencallar-los.

Les inversions dels propers mesos es completen amb els 176.000 euros que es  destinaran la col·locació de plaques solars fotovoltaiques a la coberta de  la Piscina Municipal, les quals permetran abastir d'energia elèctrica una part del  consum total de la Zona Esportiva. Finalment, el Pavelló Esportiu  Jaume Viñas Pi es connectarà a la xarxa municipal d'abastiment de biomassa  (44.000 euros), fet que permetrà dotar de calefacció i aigua calenta sanitària els  vestidors del pavelló amb aquesta energia verda. 

Millores del Pavelló Jaume Viñas Pi 

Aquestes projectes se sumen als diferents treballs ja executats (o en fase final)  que s'han estat realitzant al Pavelló Esportiu Jaume Viñas Pi d'ençà de la seva  reobertura després de la pandèmia. Des del segon semestre de 2020 fins ara,  s'hi han invertit 176.500 euros en tasques de substitució de tancament, reixes,  miralls i tasques de pintura i sanejament. Actualment s'estan enllestint els  treballs de millora dels accessos, noves canalitzacions, impermeabilització de la  coberta i instal·lació de vies d'escalada i ràpel. A més, ja s'han programat els  treballs per a millorar el parc infantil exterior, instal·lar-hi una tirolina de joc i  substituir tot l'enllumenat de la pista del pavelló, amb nous focus i tecnologia  LED. 

Durant la reunió de presentació d'aquests projectes a les entitats esportives de  Begues, l'Ajuntament també ha apuntat les línies mestres dels plans de  desenvolupament futur de la Zona Esportiva, que passa per la reordenació dels  espais exteriors, noves pistes per a esports de raqueta i l'anunciat nou pavelló  poliesportiu PAV3, entre d'altres intervencions.