Arrenca una nova fase de remodelació de la Zona Esportiva de Can Torelló

Arrenca una nova fase de remodelació de la Zona Esportiva de Can Torelló

Aquesta setmana comencen les obres de millora de l’accessibilitat, amb el desdoblament dels accessos i la creació d’una rotonda a l’av. del Mar, i la reordenació de l’aparcament. La Zona Esportiva de Can Torelló continua el procés de remodelació que, amb una inversió d’1.200.000 euros,

suposarà un salt qualitatiu en el conjunt de les instal·lacions. 

Aquesta setmana han començat les obres que milloraran l’accessibilitat al recinte i la zona d’aparcament. Aquests treballs donen continuïtat a les actuacions que es van fer el primer trimestre de l’any passat i que van consistir en la pavimentació dels accessos, l’arranjament de la zona d’esbarjo i jocs infantils, i la renovació de la gespa artificial del camp de futbol 1.

Accessos més segurs i mobilitat fluida

Actualment, l’entrada i sortida de vehicles es produeix per un únic accés, obligant als que venen de Gavà Mar a aturar-se a l’avinguda per cedir el pas dels vehicles que provenen del nucli urbà. A més, en sortir del recinte els vehicles s’han d’aturar sobre el carril bici i de vianants. Els treballs ara en curs permetran reforçar la seguretat i la fluïdesa, i per això es crea un nou accés només d’entrada, 85 metres al nord de l’actual, que enllaçarà directament a l’aparcament. Els vehicles provinents del sud hauran de fer un canvi de sentit en la cruïlla amb la carretera B-210, ja que s’impedirà el gir directe mitjançant pilones.

L’accés existent serà només de sortida i obligarà tots els vehicles a circular direcció a Gavà Mar. Aquells que vulguin canviar de sentit ho hauran de fer a la nova rotonda que es crearà 200 metres direcció sud.

L’habilitació de la nova rotonda afectarà el carril bici i de vianants existents, que es refaran seguint el nou traçat i mantenint les característiques actuals. També es plantaran de nou els parterres i la vegetació, mentre que les palmeres afectades, un total de 8, es trasplantaran en altres ubicacions.

Més places d’aparcament

La intervenció també comportarà l’arranjament de l’aparcament. Aquest quedarà distribuït en quatre carrers perpendiculars on hi podran aparcar 136 turismes. A la franja més a ponent hi podran estacionar fins a 4 autocars sempre que sigui necessari, ja que els carrils i els radis de gir s’han dimensionat per garantir-ne la seva mobilitat.

Es mantindrà el paviment actual de sauló, degudament compactat. Les franges d’aparcament quedaran delimitades per una vorada de formigó i als extrems es crearan unes illetes per endreçar l’estacionament i alhora protegir els arbres existents. A més, s’instal·larà un nou enllumenat.

Les obres tenen una durada prevista de tres mesos. Per ocasionar les mínimes afectacions, sempre quedarà habilitada una zona de l’aparcament. També es podrà disposar d’aparcaments alternatius, com són el del Bordas Garden Center (en horari comercial) o el de Gavà Parc, a la zona industrial. No obstant això, es recomana fer servir el transport públic, el cotxe compartit o la bicicleta per accedir a l’equipament.

Un equipament de baix consum energètic

Finalitzats aquests treballs, s’abordarà una nova fase de la remodelació de Can Torelló. Amb més del 50% de la inversió global, anirà destinada a la millora de l’eficiència energètica de l’equipament, que compta amb més de 2.500 usuaris d’escoles esportives i clubs locals de dilluns a divendres, i una mitjana de 1.000 durant els camps de setmana.

Aquest ús intensiu fa que la millora energètica se centri en l’aigua calenta per a les dutxes i en la il·luminació dels camps. Amb el finançament dels Fons Next Generation, se substituirà la caldera de propà per un sistema d’aerotermia, i es canvien les lluminàries exteriors i de l’edifici de serveis per LED. 

A més, a la coberta de l’edifici s’instal·laran plaques fotovoltaiques que generaran bona part de l’electricitat necessària.

Amb aquesta inversió es reduirà el consum energètic de l’equipament en un 55%, el que convertirà la instal·lació en un equipament de baix consum en reduir la demanda energètica a la vegada que generarà part de l’energia consumida gràcies a la instal·lació de plaques solars.