Podium instal·la càmeres intel·ligents per retransmetre les competicions esportives

Càmeres intel·ligents per retransmetre les competicions esportives

El poliesportiu del complex municipal Podium Viladecans-Joan Masgrau ha estrenat la retransmissió en línia de competicions en directe mitjançant càmeres autònomes intel·ligents. L’empresa ATM Media ha instal·lat un sistema de gravació i retransmissió dels esdeveniments esportius que compta amb intel·ligència

artificial aplicada a 16 diferents esports. L'Ajuntament assumeix tant el cost de la tecnologia com el cost de l'accés a la visualització de les retransmissions i, en funció dels resultats, valorarà la seva extensió futura a altres espais esportius municipals.

Aquesta iniciativa municipal, pionera a la comarca, vol servir de suport als clubs. A més de ser una eina de promoció i de fidelització de l'afició, facilita amb les imatges l'anàlisi tècnica dels esportistes i, també, es converteix en un atractiu per ampliar els patrocinis esportius. L'equip es va instal·lar a l'abril i les entitats s'estan formant per a la seva gestió. Per a veure les imatges, només cal donar-se d'alta en la plataforma de retransmissions d'esport amateur E+ (www.esportplus.tv) i buscar el nom del club que interessi. Les retransmissions també podran veure's en diferit.

Els clubs s'han format en les últimes setmanes per a la gestió del sistema i utilitzaran les seves xarxes socials per comunicar els partits que han decidit retransmetre. En el futur, podran incorporar també la locució dels esdeveniments.

Les càmeres tenen dues lents que permeten una velocitat de gravació de 25 imatges per segon. Disposen d'un programari de gestió automatitzat per a diferents esports, cadascun amb algoritme propi per a la gestió automàtica del directe o la gravació, aplicant la intel·ligència artificial. En total, tenen 16 algoritmes diferents, per a poder retransmetre una gran varietat de disciplines esportives. Permeten la programació horària de la competició amb la creació de gràfics dels equips, ús del cronòmetre i del marcador o la inserció de publicitat.

El programari permet la inclusió de narració i so ambient, a més d'elements de realització com la inclusió de repeticions o rètols i efectes de postproducció. També ofereixen la possibilitat d'ajudar als entrenadors i organitzadors de les competicions per a la gestió de continguts per als equips esportius i suport en la presa de decisions, o mentoria. La càmera conté un programari de vídeo-anàlisi, que permet desgranar partits i entrenaments, per a la millora del rendiment esportiu.

La instal·lació del servei de gravació i retransmissió de les activitats esportives a Podium s’emmarca dins de l’estratègia municipal liderada per la regidoria de Xarxa d'Innovació Esportiva, que presideix Francesc Chacón, dins del Servei d'Acció Comunitària de Viladecans. L'objectiu és posar de manifest com el municipi pot innovar adaptant-se a noves eines i realitats, i augmentant la col·laboració pública-privada amb els clubs o entitats esportives.