El CF Begues tanca la temporada dissabte amb la diada del seu centenari

El CF Begues tanca la temporada dissabte amb la diada del seu centenari

L'entitat commemorarà els seus primers cent anys d'existència amb dos partits amistosos i altres activitats que comptaran amb la col·laboració d'entitats locals com la Coral Montau, el Cor de Caramelles de Begues, la colla castellera Els Encantats de Begues, la Cuca Fera i els Timbalers de Begues. 

El Club de Futbol Begues tancarà la temporada dissabte, 8 de juny, amb una diada que servirà també per celebrar el centenari de l’entitat. Al llarg de tot el dia, al Camp Municipal d’Esports hi haurà partits de futbol i altres activitats lúdiques i festives. 

A les 10 h es disputarà un partit amistós entre les veteranes del club beguetà i les del RCD Espanyol. A les 11.30 h, l’equip sènior masculí s’enfrontarà al CE Europa, de Segona Federació, cinc categories per sobre dels beguetans. 

Entremig dels dos partits la Coral Montau i el Cor de Caramelles de Begues interpretaran l’himne del CF Begues, i també actuarà la colla castellera Els Encantats de Begues. 

Els actes continuaran a la tarda, amb una rua que començarà al passeig de l’Església (18 h) i acabarà al Camp d’Esports, la qual estarà amenitzada per la Cuca Fera i els Timbalers de Begues. 

Festa amb els equips i discomòbil 

En finalitzar la rua, al Camp d’Esports s’organitzarà una festa de final de temporada amb tots els equips de l’entitat, esdeveniment que s’allargarà fins a la nit amb una discomòbil. 

Al llarg del dia es podran comprar productes solidaris per a la investigació de les malalties minoritàries a l’Hospital Sant Joan de Déu. 

Els actes de celebració del centenari del CF Begues van començar a principis de novembre, quan es van presentar les samarretes commemoratives de l’efemèride. I el 

26 de maig, els veterans beguetans es van enfrontar als del FC Barcelona en un partit solidari amb l’Hospital Sant Joan de Déu.  

Els actes de celebració del centenari del CF Begues continuaran el 6 de juliol amb una diada dels socis i sòcies. Finalment, el 30 de novembre es presentarà el llibre i el documental que recullen els primers cent anys del club. 

Passat, present i futur 

El CF Begues va ser fundat el 1924 amb l’impuls d’un grup de joves del municipi encapçalat per Josep Ventura Ximenis. Després de la guerra civil, el club va passar a ser una secció del Frente de Juventudes i va entrar en una letargia de la qual no es va despertar fins al 1948 gràcies a la iniciativa del jovent del poble. 

En aquells anys, es va arranjar com a camp de joc uns terrenys cedits per l’Ajuntament i, per les festes majors, es van disputar partits contra l’Espanyol o el Júpiter, gràcies al fet que el president d’aquest darrer club era Camilo Riu, estiuejant a Begues. 

El 4 de setembre de 1964 la Federació Catalana de Futbol va aprovar l’ingrés del CF Begues. El primer president oficial de l’entitat va ser Jordi Guasch Paucirerol, el qual va mantenir el càrrec fins al 1980. 

La temporada 1966/1967, el CF Begues va aconseguir l’ascens en ser el primer de grup del Campionat de Catalunya d’Aficionats, però va haver de renunciar a la nova categoria per motius econòmics. 

El 1973 es va inaugurar l’actual Camp Municipal d’Esports i, l’any següent, es van celebrar els 50 anys de l’entitat amb un homenatge als fundadors, entre ells, a Josep Ventura Ximenis. En aquesta dècada també va néixer el Casal Cultural Esportiu, local social del club edificat amb l’esforç material i econòmic de tot el poble i que actualment són unes dependències del Camp Municipal d’Esports. 

A finals dels anys setanta es van crear les seccions de tenis, bàsquet (independitzada el 1987) i d’hoquei herba. La secció femenina d’aquest darrer esport va obtenir èxits importants, i va rebre la insígnia d’or de la Federació Catalana per ser el millor equip de la regió. 

Actualment, el CF Begues té equips en totes les categories del futbol català, des d’escola fins a amateur, tres d’ells femenins.

FOTO:  Pau Martí Moreno