Planta més de 160 arbres arreu de la ciutat

Planta més de 160 arbres arreu de la ciutat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat la campanya de plantació d'arbrat 2022 que s'allargarà fins al mes de març arreu de la ciutat. Durant aquesta campanya es plantaran més de 160 arbres, tant en noves ubicacions com també per reposar exemplars morts o en mal estat.
La campanya va començar amb la plantació d'arbrat nou a l'escola Roser Capdevila i amb la reposició d'arbres a la zona del pícnic del Parc Agrari -on a final de 2021 es van produir actes vandàlics que van afectar més d'una vintena d'arbres- i continua en altres punts de la ciutat. 
En el marc d'aquesta campanya, es plantaran arbres en noves ubicacions i també es reposaran exemplars morts, caiguts per motiu de temporals, en mal estat o amb perill per a la ciutadania. En aquests casos, les espècies que es planten coincideixen amb les existents anteriorment, excepte en alguns casos que es canviaran per altres que tinguin una millor adaptació a la zona de plantació. D'aquesta forma, per a cada espai es busquen les espècies més adequades, tant pel que fa al creixement de l'arbre com a l'alçada o la capçada. 
Els arbres formen part de la infraestructura verda de la ciutat i tenen un gran valor paisatgístic, ambiental i social. D'una banda, els arbres contribueixen a la qualitat i a la bona imatge de l'espai públic, ens donen ombra natural i ens permeten contactar amb la natura. De l'altra, els arbres tenen una important funció ecològica ja que absorbeixen CO2, purifiquen l'aire de contaminants i a través de l'evapotranspiració, refresquen l'ambient. 
Fuente: Ajuntament de Sant Joan Despí