Seguim amb els enviaments a Ucraïna

Seguim amb els enviaments a Ucraïna

El 9 de març ha sortit del nostre municipi cap a Ucraïna el segon camió que inclou material solidari amb productes de primera

necessitat recollits en el nostre municipi. Fins ara, a Abrera hem enviat més de 4.000 Kg de material solidari. Recordem que des de l’Ajuntament d’Abrera hem habilitat un espai municipal per recollir els productes necessaris per al poble d’Ucraïna, a les antigues dependències de la Policia Local d’Abrera (c. de Rosalía de Castro).

Consulteu seguidament el llistat de productes que necessitem ara mateix, seguint les indicacions de l'ambaixada d'Ucraïna, amb la qual estem coordinant els enviaments mitjançant l'entitat Sant Vicenç en Xarxa. Moltes gràcies a totes i tots els voluntaris i persones que estan col·laborant i aportant material!

Abrera és solidària! Recollim material necessari per al poble d'Ucraïna

Des de l’Ajuntament d’Abrera hem habilitat un espai municipal per recollir material necessari per al poble d’Ucraïna, a les antigues dependències de la Policia Local d’Abrera (c. de Rosalía de Castro, 7). Els horaris d’obertura i atenció són els següents:

  • Matins: de dilluns a divendres de 9 h a 12 h.
  • Tardes: de dilluns, dimecres i divendres de 16.30 h a 19 h.

Fins ara, a Abrera hem enviat a Ucraïna més de 4.000 Kg de material solidari. Moltes gràcies a tothom!


En aquest espai recollim el material, l'ordenem seguint les directrius de l'ambaixada d'Ucraïna, el col·loquem en capses de cartó que retolem en castellà i en ucraïnès. Ara necessitem menjar enllaunat precuinat a punt per consumir, fruita enllaunada, altres productes d'alimentació com llet, galetes, xocolata, sucs, sucre,  material sanitari de cures bàsiques i menjar per nadons (llet en pols... No es necessiten productes envasats en vidre). No podem recollir aliments que necessitin ser cuinats com pasta o
 llegums secs. Pel que fa a material mèdic, es necessita alcohol, aigua oxigenada, gases esterilitzadesNo es necessiten medicaments.

Pel que fa a roba, es necessita tovallolesroba de llitsacs de dormir, jaquetes d'hivern i abrics per a persones de totes les edats. També necessitem roba per a nadons i nens i nenes d'hivern (roba d'abric) i sabates per a homes (números superiors al 41).

 Necessitem menjar enllaunat precuinat a punt per consumir, fruita enllaunada, altres productes d'alimentació com llet, galetes, xocolata, sucs, sucre, material sanitari de cures bàsiques i menjar per nadons (llet en pols... No es necessiten productes envasats en vidre).

Si esteu interessats/des en ajudar, en ser voluntari/a per atendre les aportacions dels veïns i veïnes d’Abrera i preparar el material solidari, heu d’enviar un email a Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. amb el vostre nom i un telèfon de contacte.

Recollida de material per Ucraïna

Abrera és solidària! Surt cap a Ucraïna el primer enviament amb material per a la població civil recollit al nostre municipi

Des de l'Ajuntament d'Abrera també fem difusió de la recollida d'aportacions econòmiques per ajudar Ucraïna per part de la Creu Roja.

Creu Roja. Solidaritat amb Ucraïna

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament també ha habilitat dos comptes corrents per ajudar la població ucraïnesa amb aportacions econòmiques:

  • BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531
  • CaixaBank, codi IBAN: ES79 2100 3200 9625 0002 962


Més iniciatives solidàries al nostre municipi

Les escoles abrerenques i les AMPAProtecció Civil d'Abrera,la comunitat ucraïnesa d'Abrera, l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba, la Fruitera L'Antònia, la Farmàcia Gaudí i l'empresa Flexicel han engegat iniciatives per recollir material solidari per a Ucraïna i ens donen suport. Moltes gràcies a tothom, seguirem informant de les diverses iniciatives!

  • Les escoles i les AMPA recullen material als centres, que ens fan arribar per a la seva distribució.
  • Protecció Civil d'Abrera està donant suport en les tasques de classificació i embalatge del material.
  • La comunitat ucraïnesa retola les caixes de material en ucraïnès i està donant suport en les tasques de classificació i embalatge del material.
  • L'Associació de Veïns i Veïnes de Can Vilalba recullen material, el classifiquen, l'embalen i el porten a les dependències municipals. 
  • La Fruiteria L'Antònia ens dóna suport transportant el material recollit a les escoles fins a les dependències municipals.
  • La Farmàcia Gaudí revisa el material mèdic recollit per comprovar que està en bon estat i es pot enviar a Ucraïna.
  • L'empresa Flexicel ha donat cent capses de cartró a l'Ajuntament per l'embalatge del material.


Abrera és solidària! Seguim amb els enviaments a Ucraïna de material per a la població civil recollit al nostre municipi

Apostem per la pau

Els abrerencs i abrerenques rebutgem la violència en totes les seves formes i defensem la preservació dels drets fonamentals de les persones. Apostem per la pau i la llibertat, sempre des del respecte i la tolerància.

Trobareu tota la informació sobre les mostres de rebuig de la població abrerenca per la invasió militar a UcraÍna .

Els abrerencs i abrerenques rebutgem la violència en totes les seves formes i defensem la preservació dels drets fonamentals de les persones. Apostem per la pau i la llibertat, sempre des del respecte i a la tolerància.