El diumenge 16 d'octubre, Dia Internacional de la Nena

El diumenge 16 d'octubre, Dia Internacional de la Nena

Des de la Regidoria d'Igualtat, Feminismes i LGTBIQ+ i des de la Regidoria d'Infància de l'Ajuntament d'Abrera

organitzem un espectacle familiar pel diumenge 16 d'octubre per commemorar el Dia Internacional de la Nena. L'obra és una adaptació musical del conte de Raquel Díaz Reguera i tindrà lloc a la Sala municipal (c. de Casamada, 12) a les 12.00 h del matí. Així doncs, amb motiu del dia de la nena, la Companyia El Replà durà a terme l’espectacle familiar, “Quan les nenes volen alt”, dirigit a famílies amb infants a partir de 5 anys.

La regidora d'Infància, Giulia Mirto, destaca que “un any més gaudirem de la commemoració del Dia Internacional de la Nena, una jornada que ens fa reflexionar no només sobre la diversitat del què significa “ser nena” als diferents llocs del món, sinó també sobre quines són les desigualtats que viuen les nenes pel fet de ser-ho. Com Administració Pública, seguim entomant la responsabilitat que tenim de fer conèixer i integrar la igualtat des de les edats més primerenques per tal que puguin desenvolupar-se des d’aquesta posició entre iguals al llarg de tota la seva vida".

Amb motiu del Dia de la Nena, la Companyia El Replà durà a terme l’espectacle familiar, 'Quan les nenes volen alt', el diumenge 16 d'octubre a la Sala Municipal.



Nenes amb grans somnis

L'espectacle 'Quan les nenes volen alt' explica la història de l’Adriana, una nena lleugera com una ploma. Li encanta volar per l’habitació brunzint com si fos una avioneta. Està segura que serà la millor pilot del món. La Martina sempre puja els esglaons de tres en tres per arribar de seguida a l’habitació i tocar el violí. Somia ser una gran violinista. La Ximena és silenciosa i es passa tot el dia entre llibres. Li agrada escriure contes i va a tot arreu amb la seva llibreta. Vol ser una gran escriptora. L’Adriana, la Ximena i la Martina tenen grans somnis. El Sr. Sivolspots està construint ales per tal que puguin assolir aquests somnis, però la banda del senyor Nohoaconseguirasmai (el Sr. Reflexos, el Sr. Senyor-eta, la Sra. Bellesa Perfora i el Sr. Desigualtat) han omplert les butxaques de l'Ariadna, la marta i la Ximena de pedres perquè no puguin volar. Elles són tres, però podrien ser-ne deu, o cent, o una, o totes les nenes del planeta.

  • Podeu adquirir les vostres entrades per veure 'Quan les nenes volen alt'  fent clic aquí


    Poden acollir-se als preus reduïts els majors de 60 anys, menors d’11 a 18 anys, ciutadans en situació d’atur, veïns i veïnes amb diversitat funcional, o amb carnet de la Biblioteca.

     

    Entrada General - 4,50 €

    Entrada Reduïda - 2,50 €

    Menors de 0 a 10 anys - Entrada Lliure

Dia de la Nena 2022. Espectacle familiar 'Quan les nenes volen alt'

Dia Internacional de la Nena

Ser nena no és fàcil. Ni aquí ni a la resta del món. Les nenes, pel simple fet de ser-ho, s’enfronten diàriament a la discriminació i a la violència. El seu gènere i la seva edat les converteixen en la població més vulnerable. Si, a més, tenen altres característiques, com tenir alguna discapacitat o pertànyer a una minoria ètnica, ser nena passa a ser gairebé un perill. A tot el món 62 milions de nenes no tenen accés a l’educació, nenes que creixen sense l’oportunitat de desenvolupar tot el seu potencial, nenes que no podran tenir el futur que vulguin. Cada any 12 milions de nenes són obligades a casar-se, obligades a deixar de ser nenes, obligades a ser mares quan encara no estan preparades, amb parts que posen en risc les seves vides. Més de 200 milions de nenes i dones vives avui han patit mutilació genital femenina. Dues de cada tres menors víctimes de tràfic de persones són nenes.

L'any 2011 l'Assemblea General de les Nacions Unides va establir l'11 d’octubre com el Dia Internacional de la Nena amb l’objectiu de crear consciència de la situació de les nenes arreu del món i reivindicar els seus drets. Arreu s'organitzen actes per donar a conèixer la doble discriminació que pateixen milions de nenes de tot el món per motius de gènere i edat. 

Des d’Abrera ens sumem a mostrar el nostre desig per a que totes les nenes puguin créixer i viure lliures de limitacions o violències.

Des d’Abrera ens sumem a mostrar el nostre desig per a que totes les nenes puguin créixer i viure lliures de limitacions o violències, que les impedeixin desenvolupar tot el seu potencial i el dret a una vida en igualtat d’oportunitats.