Viladecans ofereix atenció a les famílies de la ciutat afectades pel terratrèmol del Marroc

Viladecans ofereix atenció a les famílies de la ciutat afectades pel terratrèmol del Marroc

La comunitat marroquina de Viladecans està passant per moments complicats des que es va produir el terratrèmol que va sacsejar el Marroc el passat 8 de setembre.

Hi ha famílies que s’han vist afectades i han perdut familiars a la tragèdia i per aquest motiu l’Ajuntament vol oferir-los les eines que té al seu abast per donar-los suport i ajudar-los en aquesta dura etapa. D’aquesta manera, s’ha informat les dones magrebines de la possibilitat d’inscriure’s a grups de benestar emocional organitzats per Viladecans em Cuida, i el Servei de Suport Psicosocial infantojuvenil (SPIJ) està donant assistència psicològica a infants i adolescents de les famílies afectades. L’alcalde Carles Ruiz, d’altra banda, va rebre i donar el condol en nom de tota la ciutadania a dos ciutadans pertanyents a una família que ha perdut tretze membres.

Els serveis de Viladecans em Cuida tenen com a objectiu acompanyar des de l'Ajuntament a la comunitat portant a terme polítiques i programes d'inclusió a través de l'acció comunitària. En aquest sentit, la participació i integració en diferents grups d'activitats pot ajudar les dones magrebines a tirar endavant en moments difícils com els que estan vivint. Un exemple de grup de benestar emocional és el curs de tècniques de relaxació que es fa al Casal de la Montserratina.

Amb aquest tipus d'activitats es fomenta que Viladecans sigui una comunitat inclusiva, on les dones magrebines (i la resta de dones de la ciutat que ho necessitin) se sentin acompanyades i puguin parlar de com se senten. En aquest sentit, també s'ha dut a terme un grup de dol on les dones assistents van poder parlar amb una psicòloga sobre la tragèdia que les ha sacsejat.

No només les dones reben suport per part de l’Ajuntament. El Servei de Suport Psicosocial infantojuvenil està donant assistència psicològica a infants i adolescents de les famílies marroquines afectades. El servei compta amb la col·laboració de les escoles per identificar si algun dels seus alumnes requereix aquest tipus d’atenció i així poder acompanyar-los en aquests moments.

D’altra banda, també s’està valorant reconvertir els projectes de cooperació internacional que porta a terme l’Ajuntament i dedicar-los enguany a la reconstrucció de les zones afectades pel terratrèmol, el de major intensitat dels últims cent anys al Marroc. El potent sisme, l'epicentre del qual va tenir lloc a uns 72 quilòmetres al sud-oest de Marràqueix, va devastar ciutats senceres i va deixar gairebé 3.000 morts i més de 5.000 ferits.

A la foto: Acte municipal de dol i record a les víctimes del terratrèmol que es va celebrar l’11 de setembre a la Torre-roja