Dia internacional per a l’eliminació de la  violència vers les dones (25N) amb activitats per a totes les edats

Dia internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones (25N)

Durant la segona quinzena de novembre i principis de desembre, el  municipi acollirà tallers, xerrades i espectacles culturals de conscienciació  contra la violència masclista.

Comencen a Begues els actes de commemoració del Dia internacional per a  l'eliminació de la violència vers les dones (25N), els quals s'allargaran fins a  principis de desembre i n'hi haurà per a totes les edats. 

Des d’aquest dilluns, 20 de novembre, i fins al 4 de desembre, al Centre Cívic  El Roure es podrà veure l'exposició 'Violència masclista en la parella:  desmuntem mites?', un muntatge de l'Institut Català de les Dones. 

Al CAP Pou Torre es muntarà una taula informativa dels recursos i serveis al  voltant de la violència masclista que ofereixen tant el centre d'atenció  sanitària com l'Ajuntament de Begues. 

Per a infants i joves 

Dijous, 23 de novembre, serà el moment de la infància i la joventut. A les  17.30 h, la Biblioteca La Ginesta acollirà un espectacle de contes infantils  sobre respecte entre gèneres, a càrrec de la narradora Elena Codó. 

A les 18 h, a l’Espai jove El Fixu hi haurà un taller organitzat conjuntament  amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat que portarà per títol ‘Jo, mai,  mai...', el qual té com a objectiu identificar comportaments masclistes i  reflexionar-hi.

Per a més informació: 

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. | T. 659 84 46 73 

L'endemà divendres, 24 de novembre, els més petits tornaran a ser els  protagonistes amb l'espectacle familiar de titelles 'La veritat de les princeses'  (17.30 h, l'Escorxador), en el qual es desmitifica la princesa i la recerca del  príncep blau. 

Per a persones adultes 

El mateix dia, però a la Biblioteca La Ginesta, la narradora Jordina Biosca  interpretarà 'Mare meva i altres contes que fan servei' (19 h). Diumenge, 26  de novembre, hi haurà una sessió de ioga per a dones a l'Escorxador (10 h). 

També per al públic adult, el 2 de desembre es representarà al Teatre El  Goula (20 h) l'obra 'Títuba, bruixa, negra i ramera', una obra que mostra el  patiment i la valentia d'una dona negra acusada de bruixeria. L’entrada és  gratuïta. 

Dissabte, els actes centrals 

Els actes centrals a Begues del Dia internacional per a l'eliminació de la  violència vers les dones tindran lloc el dissabte, 25 de novembre, al passeig  de l'Església on, a les 12 h, es llegirà la declaració institucional de la jornada,  en coordinació amb el Consell de Dones del Baix Llobregat.  

La lectura de la declaració institucional acabarà amb un minut de silenci en  record de totes les dones víctimes de la violència masclista i d’una actuació  musical a càrrec del trio format per Leyre Estruch, Magalí Datzira i Estefanía  Chamorro. Es tracta de tres joves artistes que interpretaran ritmes de jazz i  boleros, entra altres estils.  

Prèviament, a les 11 h, l’Assemblea Feminista Les Agulles oferirà una  performance en memòria de les víctimes de violència masclista, al passeig de  l’Església.