Bons de consum per promocionar el comerç local

Bons de consum promocionar el comerç local

Els Bons Vilawatttenen un valor de 50 euros-Vilawatt, però només costen la meita.

La campanya té un pressupost de 250.000 €, sent la més gran mai no feta a la ciutat

Ajuntament, comerciants i hostalers han posat en marxa uns bons de consum local de 50 ₩ (euros-Vilawatt) per incentivar les compres de proximitat. Per cada bo de consum adquirit a través de la moneda local Euro-Vilawatt, la ciutadania només ha de pagar 25 ₩ perquè l'Ajuntament hi afegeix els altres 25 ₩. Es tracta de la promoció comercial més gran mai no feta a Viladecans, ja que suposa una inversió directa de 250.000 euros per part de l’Ajuntament.

Els bons es poden adquirir fàcilment dins de l'aplicació Moneda Vilawatt. Només cal ser-ne membre i disposar de saldo suficient d’euros-Vilawatt per adquirir-los. Per fer-se membre del circuit de moneda cal descarregar-se l'app Vilawatt (iOS o Android), registrar-s’hi i introduir les dades de la targeta de dèbit/crèdit per poder adquirir els euros-Vilawatt que necessitem.

Viladecans disposa d’un circuit propi de pagaments digitals basat en euros: és l’anomenada moneda Vilawatt. En donar-se d’alta en el circuit, qualsevol ciutadà, empresa o entitat de la ciutat passa a tenir un compte d’euros-Vilawatt (indicats amb el símbol ‘₩’) que pot fer servir per comprar a Viladecans amb més avantatges. Els comptes d’euros-Vilawatt estan 100 % garantits en euros, amb la supervisió del Banc d’Espanya.

Ara, els membres del circuit de la moneda Vilawatt poden gaudir d’un nou avantatge: els Bons Vilawatt. Cada membre pot adquirir fins a un màxim de quatre bons Vilawatt, a un preu de 25 ₩ cadascun. Un bo Vilawatt dona un poder de compra de 50 ₩ retornant, per tant, el doble del seu cost. L’Ajuntament és qui aporta els 25 euros-Vilawatt addicionals que calen per duplicar aquest poder de compra. Així doncs, cada membre de la moneda podrà arribar a tenir un estalvi directe de 100 euros-Vilawatt en les compres presencials als establiments del circuit de Moneda Euro-Vilawatt. Ja hi ha un centenar d’establiments. Pots trobar el llistat complet en aquest enllaç.

L'Ajuntament ha destinat 250.000 euros a aquesta acció, a través d'un conveni de gestió amb les associacions de comerciants i hostalers. Així, busca un triple objectiu: oferir a la ciutadania més possibilitats per comprar, augmentar les vendes del comerç local i fer créixer la circulació de la nova moneda digital Euro-Vilawatt, que té un major impacte positiu que l'euro en la comunitat local perquè es va movent solament per dins de la ciutat.

L’acció s’inclou dins del Pla de Reactivació Local, com una innovadora fórmula per donar una forta empenta al consum en un moment de l'any en què el comerç té un gruix important de les seves vendes i després d'uns mesos molt complicats per als establiments a causa de les continuades mesures preses per mirar de controlar la pandèmia sanitària.

L'acció no es restringeix al Nadal, sinó que es podran seguir adquirint bons durant el 2021 fins que s'exhaureixin els 9.300 Bons Vilawatt que es crearan.