Noves beques #GavàJove per a estudiants

Noves beques #GavàJove per a estudiants

S’estableixen dues línies de suport: subvencions per les despeses de desplaçament, que fomenten la mobilitat del jovent de Gavà en l’àmbit formatiu, i ajuts per a les despeses tecnològiques que fomenten l’accés digital en l’àmbit formatiu
 
L’Ajuntament de Gavà ha obert la nova convocatòria de beques #GavàJove, després que el passat novembre el Ple Municipal aprovés les bases de les noves subvencions. En els últims anys, l'Ajuntament de Gavà ha fet possible unes polítiques de joventut fonamentades en aquest acompanyament als i les joves en el seu procés d’emancipació. Les dificultats econòmiques i socials dels i les joves per accedir als estudis postobligatoris, dificulten l’accés a l’emancipació. Així, i en el marc d’aquestes polítiques de joventut, s'ha fet especial incidència en accions que permetessin millorar el seu accés a l’emancipació i la participació.
 
Les bases reflecteixen dues línies de suport, unes destinades a subvencions per les despeses de desplaçament, que fomenten la mobilitat dels joves de Gavà en l’àmbit formatiu i l’altra línia, destinada a subvencions per les despeses tecnològiques que fomenten l’accés digital en l’àmbit formatiu. El termini per presentar les sol·licituds ja és obert i es perllongarà fins al 21 de juny de 2021 o fins que s'esgoti la partida pressupostària.
 
Subvencions per al desplaçament fins a 260 euros
Les subvencions per al desplaçament estan destinades als i les estudiants de la ciutat, d’estudis postobligatoris d’especialitats que no es duguin a terme a Gavà, o als estudis postobligatoris en centres de la ciutat a joves que visquin en algun dels barris perifèrics del municipi. Amb aquest suport al transport, els joves es beneficiaran enguany de fins a un màxim de 210 euros, per a desplaçaments fins a la zona 1, i de fins a 260 € en cas de ser igual o superior a la zona 2. Els títols de transport que se subvencionaran són els títols personals i intransferibles del sistema tarifari integrat de l’Autoritat del Transport Metropolità.
 
Subvencions per a l’adquisició de material tecnològic
Per una altra banda, se subvencionaran tauletes, ordinadors o equiparables que facilitaran la connectivitat dels i les estudiants en els seus estudis postobligatoris. Per poder sol·licitar aquesta subvenció caldrà estar matriculat en un centre educatiu sostingut amb fons públics o privats. L’import màxim de la subvenció serà de 150 euros per jove i per curs escolar.
Més informació de les Beques #GavàJove i les condicions per accedir-hi a https://www.gavajove.cat/