CAMPANYA VINE A LA PÚBLICA 2022

CAMPANYA VINE A LA PÚBLICA 2022: EL FUTURO ES LA PÚBLICA

Un any més, la Coordinadora d'AMPAS dels centres públics de la ciutat ha engegat una campanya informativa de

suport a les famílies que han d'escollir centre d'educació infantil, primària o secundària  pel  curs vinent.

Enguany el període de preinscripció s'inicia a primària del 7 al 21 de març i del 9 al 21 de març per a secundària. 

Amb l'objectiu d'acompanyar a les famílies en la presa de decisions tan vinculants per a la seva vida educativa, la Coordinadora d'ampas ja fa alguns anys ofereix unes reunions informatives en les quals, membres de les diferents AMPAS I AFAS dels centres públics de la ciutat, des de llar d'infants fins als instituts públics, es posen a disposició dels pares o mares que vulguin fer preguntes, tinguin dubtes o puguin preguntar de pare a pare i de mare a mare tot allò que volen saber. 

Recomanem a les famílies que hi vagin a visitar els centres educatius, que vagin a les jornades de portes obertes i puguin conèixer de primera mà el pla de centre, el projecte educatiu de l'escola pública, l'única que garanteix la igualtat d'oportunitats i l'acompanyament en el procés evolutiu de cada infant.  

Malgrat la davallada de la natalitat, la demanda de l’escola pública ha augmentat, fruit de l’enorme qualitat de l’ensenyament públic a les nostres escoles i instituts. 

A l'escola pública els pares i mares a través de les AMPAS i AFAS intervenim en la vida escolar dels nostres fills i filles. Som una comunitat educativa i de les nostres reivindicacions a la ciutat de Gavà hem aconseguit que no es tanquin més grups d'escola pública així com aconseguir abaixar les ràtios i que els nostres infants puguin estan millor atesos i en classes menys massificades. 

El govern municipal ha mostrat un escàs interès a fer suport a l’escola pública en l’últim curs i a més ha tret a les AMPAS I AFAS la gestió de l’activitat extraescolar de natació, amb la qual cosa s’han perdut hores de natació i molts menys infants que altres cursos han pogut gaudir d’aquesta activitat formativa tan essencial. 

L’educació pública és l’element primordial per a garantir la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència i, alhora, és l’eina que ens ajuda a combatre les desigualtats a la societat. Defensem que l’educació, en tant que dret bàsic, ha de ser gratuïta, laica, integradora, inclusiva, feminista, equitativa, democràtica i de qualitat.

L’escola concertada és una escola privada i l’educació pública és l’element primordial per a garantir la igualtat d’oportunitats en la infància i l’adolescència i, alhora, és l’eina que ens ajuda a combatre les desigualtats a la societat. Defensem que l’educació, en tant que dret bàsic, ha de ser gratuïta, laica, integradora, inclusiva, feminista, equitativa, democràtica i de qualitat.

Els pròxims dies 8 i 15 març la Coordinadora té un servei de suport a les famílies de forma presencial a l’Institut El Calamot de 16.30-18.30 hores per resoldre dubtes sobre la preinscripció escolar