Neix Perifèrica, la nova associació de músics de Viladecans

Neix Perifèrica, la nova associació de músics de Viladecans

La primera associació de músics locals acaba de constituir-se a Viladecans. Es tracta de Perifèrica, una entitat formada per prop

d’un centenar d’artistes que han vist la necessitat d’agrupar-se per donar un impuls a les bandes locals i potenciar la seva visibilitat. Perifèrica es va presentar dissabte, durant una de les celebracions del Dia Internacional de la Música que l’entitat va organitzar de forma conjunta amb l’Ajuntament.

Alguns dels seus integrants van instal·lar unes carpes al parc de Can Xic i a la plaça d’Europa per donar-la a conèixer als ciutadans i per captar socis que vulguin participar en totes les activitats que tenen previst fer. Només aquell dia ja van rebre deu peticions de persones interessades en formar-hi part. La finalitat és que sigui una associació oberta a tota la ciutadania, no només a músics, perquè entre tots es pugui crear una xarxa musical potent a Viladecans.

L’entitat va sorgir a partir del concert solidari que s’organitza per a Reis, en què els músics participants van decidir que volien implicar-se més a fons en la cultura de la ciutat per donar un impuls als creadors i creadores de música de Viladecans. Es van reunir i van decidir formar aquesta associació, integrada en gran part per músics de mitjana edat que toquen en bandes sobretot de rock. Una de les seves primeres accions és intentar que joves, dones i músics d’altres estils formin part també de Perifèrica.

Segons paraules de David Villa, vocal de la junta, “volem potenciar i donar a conèixer el que fa la gent jove, perquè és molt bona però acostumen a presentar les seves creacions a través de les xarxes i els  falta la oportunitat de fer música en públic”. En aquest sentit, també tenen previst realitzar formacions sobre temàtiques que puguin interessar als músics i fer una campanya al setembre a instituts i escoles perquè el jovent pugui participar-hi. “Hem de buscar la manera d’apropar-nos als joves i aconseguir una comunió entre generacions, perquè tots podem aportar”, ha manifestat Villa.

L’associació es presenta aprofitant la celebració del Dia Internacional de la Música que se celebra demà, 21 de juny. Dissabte es va fer una primera trobada de bandes locals al parc de Can Xic i a la plaça d’Europa, i demà tindrà lloc un segon concert a la plaça de la Vila a partir de les sis de la tarda. Hi actuaran Stain, Jesús Fernández, Wind&Waves, Devinilo, Murtra’s i Dogstown.

Perifèrica també muntarà carpa per continuar buscant socis que els ajudin a organitzar tots els esdeveniments que tenen en ment en benefici de la cultura viladecanenca. L’Ajuntament dona el seu suport oferint els espais municipals, mentre que l’entitat se n’encarrega de la gestió. Altres objectius de l’entitat són contribuir al desenvolupament sostenible a través de les accions de l’associació, treballar per a la integració en condicions d’igualtat dels col·lectius menys afavorits des de la pràctica musical i col·laborar amb el teixit associatiu de Viladecans.