Les entitats veïnals animaran la nit de Sant Joan amb l’organització de revetlles als barris

Les entitats veïnals animaran la nit de Sant Joan amb l’organització de revetlles als barris

Les associacions veïnals es troben en plena organització de la revetlla de Sant Joan perquè els seus veïns i veïnes puguin

gaudir d’una de les nits més especials de l’any amb música, menjar, beure i bon ambient. Quatre entitats celebren als seus carrers i places aquesta festivitat: l’associació de veïns Sant Jordi-Germans Gabrielistes, la d’Hospital Roca, l’associació veïnal de l’Hispanitat i la d’Alba-Rosa.

Abans de que comencin les revetlles, tindrà lloc un dels actes tradicionals d’aquesta festa, l’arribada des de Sant Boi de la Flama del Canigó a la Plaça d’Europa. Serà a partir de les 19.30 hores. Després d’encendre-hi la foguera central de la ciutat, els Diables de Viladecans oferiran el seu correfoc infernal ple de foc i color i un grup de corredors traslladarà la flama fins a Sant Climent de Llobregat. La Flama del Canigó és una tradició catalana vinculada al solstici d'estiu que té lloc entre el 22 i el 23 de juny. S'inicia amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres de la nit de Sant Joan després que la flama, portada per voluntaris, es reparteixi per gran part de Catalunya. 

A partir de les vuit del vespre, les revetlles se succeiran a la ciutat. L’associació Sant Jordi-Germans Gabrielistes començarà la festa a les vuit del vespre. Els assistents es portaran el seu propi sopar i podran gaudir de música ambient. Serà a la plaça Saint Herblain. Els veïns d’Hospital Roca iniciaran la festa a les deu de la nit al carrer Ferran i Clua. Tothom que vulgui assistir-hi s’haurà de portar el seu sopar i allà disposaran de servei de bar. Un DJ amenitzarà la vetllada. En el cas de l’associació Hispanitat, la revetlla donarà inici a dos quarts de deu de la nit a la plaça Hispanitat. Els assistents s’hauran de portar el seu menjar i la seva coca per gaudir del sopar de germanor mentre escolten la música d’un DJ en directe. La festa a Alba-Rosa començarà a les nou del vespre a la plaça del mateix nom. Hi haurà sopar, servei de bar i música amb DJ.

La revetlla a la platja, amb limitacions

Si es vol celebrar la revetlla a les platges del municipi, cal recordar que està prohibit encendre-hi fogueres i fer servir petards i objectes pirotècnics per evitar calar foc a l’entorn natural. A més, els accessos a la platges del Remolar i de la Pineda quedaran tancats des de les 8 del matí del dia 23 fins a les 6 del matí del 24. Hi haurà també un servei de vigilància entre les set de la tarda i les sis del matí per controlar els accessos a la platja de la Murtra. La seva funció serà controlar que no es porti material de fogueres, coets o petards i no es realitzin festes ni aglomeracions.

Per la seva banda, Protecció Civil formarà un dispositiu de vigilància que s’encarregarà de portar a terme el servei preventiu a tot el terme municipal i de donar suport als voluntaris d’ADF (Agrupació de Defensa Forestal) en aquelles incidències que puguin sorgir en el perímetre de la zona forestal.

Peu de foto: Revetlla popular celebrada l’any 2018 per una entitat veïnal