Ofegament mortal en una platja de Gavà (Baix Llobregat)

Ofegament mortal en una platja de Gavà (Baix Llobregat)

Una dona de 70 anys i nacionalitat espanyola ha mort aquest matí ofegada mentre es banyava

a la platja de Gavà (Baix Llobregat).

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 10.43 hores, informant que havien tret de l’aigua una dona inconscient i l’estaven intentant reanimar a la platja. Al lloc s'han desplaçat quatre unitats terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació tot i que finalment han resultat infructuoses.

La platja disposava de servei de vigilància i en el moment del succés onejava la bandera verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat dues patrulles dels Mossos d’Esquadra.

Aquesta és la sisena mort a les platges catalanes aquest estiu.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Podreu consultar-les al visor de platges de Protecció Civil on hi ha la informació de la bandera que hi oneja, serveis que ofereix, i enguany també si la platja té l’aforament complet.

Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobre esforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc.

Fuente: Mossos d´Esquadra