Ingressa a presó pel feminicidi de la seva parella a Sabadell l'agost de 2021

Ingressa a presó pel feminicidi de la seva parella a Sabadell l'agost de 2021

  • ·El detingut va agredir fins a tres ocasions l’home a qui li subministrava cocaïna amb una arma blanca, i va intentar-ho amb un amic de la víctima que el va voler ajudar
  • ·La ressenya dactiloscòpica del detingut va permetre comprovar que tenia vigent ordre de recerca i detenció judicial com a presumpte autor del delicte d’homicidi de la seva parella el 2021 a Sabadell

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de l’Hospitalet de Llobregat van detenir, el dimecres 8 de març, un home de 28 anys com a presumpte autor de dos delictes d’homicidi dolós, en grau de temptativa, i un delicte contra la salut pública. Així mateix, investigadors de Divisió d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Nord el van detenir també com a presumpte autor de l’homicidi de la seva dona el 3 d’agost de 2021, a Sabadell.

L’1 de gener de 2023 es va produir una doble agressió amb arma blanca a dos homes a l’Hospitalet de Llobregat. Una de les víctimes va ingressar en un centre hospitalari d’urgència, on va haver de ser intervingut quirúrgicament a causa de les ferides. L’altra víctima era un amic del ferit que es va interposar en l’agressió per defensar-lo, quan el presumpte agressor va intentar clavar-li dues ganivetades, tot i que finalment no va aconseguir-ho.

Els informes mèdics van aportar indicis als investigadors per tal d’atribuir-li dos homicidis en grau de temptativa, a conseqüència del tipus de ferides que presentava la primera víctima. En el transcurs de la investigació, els agents van esbrinar que l’agressor era la persona que habitualment subministrava cocaïna a la víctima des de finals de l’any 2022, i que en les darreres transaccions el punt de trobada era a l’Hospitalet de Llobregat.

Tots els indicis obtinguts van permetre als investigadors localitzar un home a la via pública que coincidia plenament amb la persona que estaven buscant. Quan el van identificar, va mostrar-los la fotocòpia d’un passaport, tot i que a l’escorcoll se li va localitzar diversos documents a nom de d’altres persones, una navalla i un mitjó amb quatre embolcalls amb cocaïna.

Davant les evidències i la sospita que no era la persona que deia ser, els agents van acompanyar l’home a dependències policials on els investigadors van comprovar que efectivament es tractava de la persona que estaven investigant per les dues temptatives d’homicidi, motiu pel qual va quedar detingut.

Un cop detingut i a garjoles, se li va realitzar el procediment d’identificació a través de la ressenya dactiloscòpica. Un cop obtingudes les empremtes del detingut, es van comparar amb les que consten a la base de dades de persones detingudes dels Mossos d’Esquadra i els investigadors van corroborar que la seva identitat real corresponia a un home amb una ordre de recerca i detenció en vigor, emesa per un jutjat de violència sobre la dona de Sabadell com a presumpte autor del delicte d’homicidi de la seva dona, el 3 d’agost de 2021.

El detingut, presumpte autor del feminicidi de la seva parella a Sabadell

El dia 3 d’agost de 2021 cap a les 14:00 hores els serveis d’emergències mèdiques van avisar els Mossos d’esquadra de la troballa del cos sense vida d’una dona que presentava signes de violència, a un domicili del barri de Campoamor de la localitat vallesana.

En arribar els serveis sanitaris van certificar la mort de la dona, i van observar que el seu cos presentava signes de violència. De les primeres gestions d’investigació apuntaven a la presumpta autoria de la seva parella sentimental i es va començar a treballar en aquesta línia, identificant plenament l’autor de l’homicidi, tot i que es trobava en parador desconegut.

Un cop assumida la causa pel jutjat de violència contra la dona de Sabadell, aquest va emetre una ordre de detenció que es va fer efectiva el passat dia 8 amb la seva detenció.

L’arrestat va passar a disposició judicial el dia 10 de març i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó.