Denuncien penalment dos homes per un delicte contra la fauna a Sant Vicenç dels Horts

Denuncien penalment dos homes per un delicte contra la fauna a Sant Vicenç dels Horts

Els homes havien col·locat trampes per capturar tota mena d’ocells. Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, de la Unitat de Medi Ambient de la Regió Policial

Metropolitana Sud, han denunciat dos homes, un major i un menor d’edat, com a presumptes autors d’un delicte contra la protecció de la fauna a Sant Vicenç dels Horts. 

Els fets es van produir el 19 de març pel matí, quan una patrulla de la Policia Local de la població va veure dos homes amagats a la llera del riu Llobregat.

Els homes tenien una gàbia amb un ocell fringíl·lid a l’interior, què utilitzaven de reclam perquè s’apropessin altres ocells i així poder capturar-los amb diverses trampes que havien col·locat pels voltants. Les trampes consistien en branquetes impregnades de cola perquè els ocells quedessin enganxats.

Els agents de la Policia Local de Sant Vicenç dels Horts van informar a la Unitat de Medi Ambient de Mossos d’Esquadra que ha investigat les dues persones per un delicte contra la protecció de la fauna.

Aquest mètode de caça està totalment prohibit, ja que es basa en mètodes no selectius i qualsevol animal pot quedar atrapat en les trampes, incloent espècies amenaçades, cosa que pot produir un dany irreparable per la fauna.

El camí d'aigua del Parc Riu Llobregat es configura com un corredor verd que alberga gran varietat de fauna, especialment d'aus, que troba en la vegetació que voreja el riu l'ambient necessari per desenvolupar-se.