Vueling ubicada al Viladecans Business Park

Vueling ubicada al Viladecans Business Park

Marco Sansavini, president i conseller delegat de Vueling, aerolínia pertanyent a IAG, ha presentat avui el projecte

de les noves instal·lacions sostenibles de l'aerolínia, ubicades a l'espai de negocis Viladecans Business Park, a Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, i Javier Faus, president de Meridia Capital Partners.

A finals del present any, Vueling es traslladarà a un nou edifici de prop de 12.000 metres quadrats i propietat de Meridia Capital Partners. Aquest canvi d'ubicació de les oficines centrals forma part de dues de les iniciatives del Pla Vueling Transform que pretenen ajudar a preparar la companyia al nou escenari post-COVID. Concretament forma part de l'estratègia de millora del confort dels treballadors de les oficines, però també en el compromís d'unir en un únic espai la formació de les tripulacions i els centres de digitalització i innovació Vueling Tech. D'aquesta manera s'espera incidir en la cohesió dels equips, l’eficiència i el treball transversal. La segona de les raons està vinculada als reptes de sostenibilitat de l'aerolínia.

L'edifici de Viladecans compta amb el certificat BREEAM®, que és el mètode d'avaluació de la sostenibilitat més utilitzat en el sector de l'edificació i que valora les construccions que treballen en la reducció de l'impacte en el medi ambient, així com en el confort i la salut dels treballadors, en aquest cas de Vueling. BREEAM® avalua l'impacte de la gestió de l'edifici, la salut i el benestar, l'eficiència energètica i de l'aigua, els materials utilitzats, la gestió dels residus, l'ús ecològic del terra o la contaminació, entre d'altres.

L´edifici, a quatre vents, garanteix el màxim aprofitament de la llum solar. Les plantes són diàfanes permetent la major flexibilitat en un entorn de teletreball. També està previst incorporar plantes naturals de manera estratègica dins de l'edifici (disseny biofílic), fet que aporta reconeguts beneficis per als empleats en temes de puresa de l'aire en un entorn de mobiliari sostenible.

 

Sobre Vueling

Vueling, com a part d'IAG, comparteix la visió de liderar la matèria de la sostenibilitat dins del sector aeri mundial. És per això que la companyia desenvolupa totes les seves accions en el marc del programa Flightpath Net Zero, mitjançant el qual s'ha establert l'objectiu d'assolir les zero emissions netes de CO2 a l'any 2050.

Viladecans Business Park

El Viladecans Business Park és un complex d'oficines dissenyat pel gabinet d'Alonso, Balaguer i Arquitectes Associats, format en una primera fase per quatre edificis que sumen 34.000 m2 en un entorn ideal de jardins i equipaments de servei. El parc va néixer el 2007, poc abans de l’inici de la crisi econòmica, però, quinze anys després, la seva ocupació està pràcticament completada. D'aquesta manera, a curt termini es podrà iniciar la construcció de nous edificis, complint el projecte inicial, que projectava dues fases més de construcció.

La instal·lació d'empreses ha estat sostinguda durant els anys, però el 2011 dos fets van marcar un punt d'inflexió. D'una banda, la creació d'un espai de coworking per a microempreses i emprenedors –el Delta Business Center– i, de l'altra, la instal·lació de la multinacional de productes de consum i alimentació Unilever, que va traslladar a Viladecans la seva caserna general a Espanya, ocupant per complet un dels edificis. Amb l'arribada de Vueling, el parc es consolida com a un gran pol d'atracció de les millors empreses catalanes i internacionals.

El complex Viladecans Business Park es troba a tan sols cinc minuts a peu de l'Estació de Viladecans de Renfe, que connecta de manera directa amb el passeig de Gràcia de Barcelona, ​​i dels centres comercials Vilamarina i Viladecans The Style Outlets. Per carretera, és a menys de 6 km de l'aeroport del Prat i a 13 km de la ciutat de Barcelona. A més, compta amb una àmplia xarxa d'autobusos –tan urbans com interurbans– i disposa de carrils bici connectats amb la resta de la xarxa pedalable metropolitana.

 

PEU DE FOTO: D’esquerra a dreta, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans; Marco Sansavini, president i conseller delegat de Vueling, i Javier Faus, president de Meridia Capital Partners.

Fuente: Ajuntament de Viladecans