Sant Joan Despí inicia les obres de rehabilitació parcial del mercat municipal de les Planes

Inicia les obres de rehabilitació parcial del mercat municipal de les Planes

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat les obres de rehabilitació parcial del mercat de Les Planes.

L'actuació, amb un pressupost de 597.000 euros, se centrarà sobretot a la coberta que en millorarà la impermeabilització mentre que el canvi de la maquinària existent reduirà l'actual impacte acústic i visual. També s'aprofitarà per millorar la façana, actualitzant-ne i modernitzant-ne l'aspecte.

L'eliminació de la maquinària i dels aparells d'instal·lacions ubicats als dos nivells de la coberta permetrà realitzar els treballs de millora d'impermeabilització, traslladant la maquinària al primer nivell de la coberta, a la façana posterior, on s'instal·larà un nou parament que farà una doble funció: de panell acústic alhora que de cartell publicitari.

A més, se substituirà el parament situat a l'entrada principal del mercat, on s'ubica el cartell de l'equipament, i es canviarà per un de nou amb acabat en acer corten.

El projecte de rehabilitació permetrà també una intervenció a les voltes de la coberta, un dels elements més característics del mercat, emfatitzant la il·luminació amb el canvi dels paraments vidrats per una nova fusteria amb vidres transparents i donant més protagonisme a la llum amb el pintat interior en blanc.

Pel que fa a les façanes, es milloraran els acabats de ceràmica, deteriorats pel pas del temps, mentre que a la façana lateral del carrer d'Eduard Bagaria i Puig i a la de la plaça del Mercat, se substituirà l'aplacat de ceràmica per un recobriment d'acer corten que oferirà un aspecte més homogeni. També es realitzarà el pintat de les parets que no tenen recobriment ceràmic.